25 června 2014

Džem jahody - višně

Rozpis:
  • 500 g vypeckovaných višní
  • 500 g jahod
  • 350 g cukr krystal
  • 1 Gelfix 3:1
Postup:
Ovoce omyjeme a necháme okapat. Višně vypeckujeme, z jahod odstraníme stopky a pokrájíme na kousky. Vložíme do kastrolu, přidáme 2 lžíce cukru s Gelfixem, dobře promícháme a povaříme cca 2 minuty. Přisypeme zbytek odváženého cukru a povaříme 5 - 7 minut za občasného zamíchání. Pokud se udělá na povrchu pěna, ostraníme ji. Hotovým horkým džemem naplníme nahřáté skleničky a uzavřeme víčkem. Skleničky obrátíme na 5 - 10 minut dnem nahoru, lépe přichytne víčko. Po vychladnutí opatříme skleničky popiskami a uložíme v chladu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání