11 prosince 2012

Šlehané cukroví

Rozpis:
  • 170 g másla
  • 100 g cukru moučky
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 vejce
  • 300 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 3 lžičky citronové kůry
  • alginátové želatinové kuličky nebo kandované třešně
Postup:
Máslo s cukry šleháme v míse do pěny a vešleháváme po jednom vejce. Přidáme strouhanou citronovou kůru, mouku prosátou s práškem do pečiva a dobře prošleháme. Těsto naplníme do cukrářského sáčku s trubičkou, která má velký tvarovaný otvor. Na plech s pečící fólií nebo papírem děláme malé kopečky a do středu každého mírně vmáčkneme alginátovou kuličku. Cukroví při pečení nabyde. Pečeme v troubě při teplotě cca 170°C. Po zchladnutí uložíme.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání