Rozpis:
- 170 g másla
- 100 g cukru moučky
- 1 vanilkový cukr
- 3 vejce
- 300 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 3 lžičky citronové kůry
- alginátové želatinové kuličky nebo kandované třešně
Postup:
Máslo s cukry šleháme v míse do pěny a vešleháváme po jednom vejce. Přidáme strouhanou citronovou kůru, mouku prosátou s práškem do pečiva a dobře prošleháme. Těsto naplníme do cukrářského sáčku s trubičkou, která má velký tvarovaný otvor. Na plech s pečící fólií nebo papírem děláme malé kopečky a do středu každého mírně vmáčkneme alginátovou kuličku. Cukroví při pečení nabyde. Pečeme v troubě při teplotě cca 170°C. Po zchladnutí uložíme.
Žádné komentáře:
Okomentovat