Těsto:
- 260 g cukru
- 260 g hladké mouky
- 150 ml oleje
- 100 ml teplé vody
- 4 vejce
- 3/4 prášku do pečiva
- kakao
Krém:
- 2 jahodové pudinky
- 500 ml mléka
- 250 g másla
- 200 g cukru
Čokoládová poleva
Postup:
Vyšleháme žloutky s cukrem, postupně přidáváme olej, vodu, mouku s práškem do pečiva a sníh. Těsto rozdělíme na dvě části a do jedné vmícháme kakao. Upečeme ve dvou formách "hřbetů". Vychladlé nakrájíme podle žeber, krémem vždy spojíme světlý a tmavý dílek. Takto uděláme dva kusy. Na povrchu uhladíme zbylým krémem, dáme ztuhnout do chladničky a polijeme čokoládovou polevou. Hotový řez krájíme šikmo, aby vynikla barevnost. Na krém uvaříme pudink. Utřeme máslo s cukrem a vychladlý pudink do něho zašleháme.
Žádné komentáře:
Okomentovat